Diidaaday's Kennel

Olen Sari, oululainen mittelspitz-kasvattaja. Kennelnimi Diidaaday's, myönnettiin minulle keväällä 2016. Tavoitteenani on kasvattaa terverakenteisia ja luonteeltaan miellyttäviä mittelspitzejä kotikoiriksi sekä harrastuskavereiksi.

 

Ensimmäisen koirani sain heti omaan kotiin muutettuani yli 20 vuotta sitten. Sekarotuinen Demi oli kaikin puolin ihanteellinen ensimmäinen koira, miellyttävä luonne ja helppo koulutettavuus saivat minut ihastumaan pystykorviin. Melko pian Demin hankkimisen jälkeen, lauma kasvoi belgianpaimenkoira tervueren -narttu Uralla. Ura tuli meille 3-vuotiaana kodinvaihtajana, ja se sytytti minussa kipinän myös tuota kyseistä rotua kohtaan.

Elämäntilanteen muuttumisen myötä muutin kerrostaloon, minkä vuoksi halusin hankkia seuraavaksi pienemmän koiran, -näin lauma kasvoi japaninpystykorva Ditalla. Ensimmäinen mittelspitz tuli meille keväällä 2005 Damirazin kennelistä Hämeenlinnasta. Sijoitukseen tulleen Daisyn kautta tutustuin koiranäyttelyihin, ja kovaluontoisen nartun myötä tutuksi tulivat myös toko ja agility. Daisyn ansiosta kiinnostuin myös kasvatustyöstä, sillä halusin nähdä ihailemani koiran luonteen ja ominaisuuksien periytyvän jälkipolville. Seuraava mittelini Dana, liittyi joukkoon vuonna 2010, ja Danan pentu Dina, vuonna 2016. Vuonna 2014 toteutin erään pitkäaikaisista haaveistani, ja hankin belgianpaimenkoira tervueren -uros Diegon.